Hvid chokoladecreme

 

Det skal du bruge:

5. dl. Piskefløde

150. g. Hvid chokolade

1-2. stk. citroner (appelsiner) revet

4. stk. blade husblas

 

Sådan skal du gøre:

Læg husblassen i blød i koldt vand i en halv time

Hak chokoladen i små stykker

Varm fløde op til ca. 80. grader i en gryde.

Bland chokoladen i med fløden. Når den er helt smeltet, kom da den revet citronskal i.

Vrid husblassen fri for vand og kom den ned i den varme fløde. Rør godt rundt til husblassen er smeltet.

Hæld hele cremen i en ren skål og kom den tildækket i køleskabet, madfilmen skal dække/rør ved cremen, i minimum tre timer, men gerne til dagen efter.

Når cremen er klar, tages den ud og piskes godt sammen.

 

Tillæg

Put evt. mørk hakket chokolade i, men først når den skal piskes sammen dagen efter.

Det er nemmest at sprøjte et lag creme ud og så evt. blande jordbær eller andre bær ovenpå. Derefter næste lag creme.

Til 30. pers. skal opskriften ganges med 4.