Hermed en tiltrængt update på hjemmesiden:
Jeg er endelig blevet færdig med mit speciale og har forsvaret det. Det gik over forventning, så jeg er meget stolt af mig selv. Hurra for mig!

Jeg er i november startet som privat dagplejemor, hvor jeg passer et andet barn sammen med Anton. Det går strygende, og det er sjovt og hyggeligt at følge de to poders udvikling. Lønnen kunne absolut godt være bedre, for det er hårdt arbejde og alle os, som er tilsluttet ordningen hjælper i allerhøjeste grad KBH. Kommune med pladsgarantien. I øjeblikket mangler der 700 vuggestuepladser I København og i Vanløse alene mangler der lidt over 100 pladser. De kalder det en regnefejl/prognose fejl, men hold k… en “regnefejl”…..
Jeg regner med, at det kommer til at betyde overbelægning i byens institutioner, således at der skal være 14 børn i stedet for de nuværende 12. De fleste institutioner har 8naturligvis) sagt nej til dette, men det kan blive pålagt. Det pudsige er, at hvis man spørger forældre til børn der venter på en plads, er der mange der hellere vil vente, således at de kommer til at gå sammen med 12 børn i stedet for 14.
Jeg er virkelig i tvivl om, hvad en fornuftig løsning kan være. Det tager jo tid at bygge nye vuggestuer og inden vi ser os om, er børnene kommet i børnehavealderen og hvad så???

En del af problemet ligger (tror jeg), at de integrerede institutioner sander til i børnehavebørn. Mange børn er først to år, når de endelig får en vuggestueplads, så institutionerne har ikke en naturligt udskiftningsflow. Det samme gælder jo for Emil, som er blevet nødt til at gå et år mere i vuggestue, selvom han er over tre år, fordi der ikke er plads i børnehaven. Han er langt fra et enestående eksempel.

Det har nu været fedt og hyggeligt at beholde Emil i vuggestuen et år mere. Pædagogerne er søde, der bliver serveret mad og normeringen er bedre. Desuden får de lov til, mere eller mindre frit, at rende over i børnehaven.